Op 3 juni start de vijfde editie Kunst aan de Maas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmiddag 3 juni is het zover, dan is de opening van Kunst aan de Maas 2017, de kunstroute in de prachtige landschappen van het buitengebied van Oss. Diversen kunstenaars tonen hun kunstwerken langs de oevers en in de omgeving van de Maas. De route is gratis toegankelijk en loopt t/m september 2017.

Landschapskunst Ieder jaar vraagt Kunst aan de Maas een aantal kunstenaars om kunstwerken te creëren, geïnspireerd op het landschap. Dit jaar wordt er kunst getoond uit diverse disciplines: van audioverhalen, tot beeldende kunst en film.

Voor de vijfde editie zijn kunstenaars Simon Niks, Ninette Koning en Weerthof & Pagee gevraagd om nieuwe werken te maken, die vertellen over het gebied en de historie. Ook de werken van de bekende Brabantse kunstenaars Noortje Haegens ‘Heen en weer’ en Thomas Bakker ‘Retaining Wall’ worden vertoond. Daarnaast is het werk ‘Industrieel Erfgoed’ van Jos Verschaeren te zien. Tevens zijn er een aantal permanente werken te bezichtigen.

Ontdek het buitengebied van Oss Volg de kunstexpeditie Kunst aan de Maas al wandelend of fietsend en ontdek met meerdere routes het buitengebied van de gemeente Oss. Kom genieten van alles wat het prachtige Maaslandschap te bieden heeft; bekijk de kunst en de cultuurhistorische gebouwen en smul van het culinaire aanbod uit deze streek.

Dit jaar zijn ommetjes nieuw opgenomen als routes. Omdat Kunst aan de Maas een uitgestrekt gebied betrekt, zijn er drie ommetjes gemaakt rondom de vestingstadjes Ravenstein en Megen en het dorp Oijen. Naast de kunstwerken worden bijzondere locaties uitgelicht zoals kastelen, kloosters of natuurgebieden.  Voor meer informatie en de routekaarten ga naar kunstaandemaas.nl