Vrijdag 25 januari t/m 17 maart – expositie van Hilde Klomp: mensbeelden ‘vergankelijkheid’.
In de vitrines: Fotografie groep Mirjam Appelhof ‘kunst of niet’

Hilde Klomp,

Opgeleid in fotografie (experimentele fotografie). Acht  jaar geleden na het volgen van een vijfdaagse workshop brons gieten, was er belangstelling voor mijn werk. Er volgden veel opdrachten en ik werd uitgenodigd voor exposities in binnen- en buitenland. Steeds meer realiseer ik me dat ik emoties in beelden om wil zetten.

In de passies fotografie, film en beeldhouwen wil ik laten zien hoe, ogenschijnlijk simpele dingen mooi kunnen zijn.

Die basale, intense momenten raken me en ik voel de behoefte om dat uit te drukken in beeld.

De menselijke gestalte, de houding en de vorm en met name de beweging zijn voor mij onuitputtelijke inspiratiebronnen. Sommigen zien trotsheid, gratie en beweging in mijn werk. Ook wordt gevoeld dat de sculpturen een zelfbewuste uitstraling hebben. Zowel de voor- en achterkant vaneen beeld zijn wat mij betreft interessant.

Mirjam Appelhof,

Autodidact, beeldend kunstenaar en fotograaf sinds 2010. In een interview zegt ze “Het fototoestel gaf me een enorme vrijheid me te vertalen, en ik ging dan ook op onderzoek uit. Het is het eerste in mijn leven wat ik weerstandsloos doe, waarin het lijkt of het “vanzelf“ gaat. De processen te onderzoeken vind ik heerlijk en mezelf uit te blijven dagen me telkens te blijven verbeteren is een enorme drive binnen in mezelf. Ik heb geen les gehad maar heb me alles eigengemaakt. Ik ben dankbaar dat ik mijn weg heb mogen vinden.”

In het Raadhuis, Luciastraat 2, Ravenstein.
Openingstijden: zaterdag/zondag 12.00 – 16.00 uur
Info: www.cultuurravenstein.nl