Kunstenaars van de Demense Zolder exposeren in het Raadhuis in Ravenstein van 9 november t/m zondag 26 januari 2020.

De amateur-kunstenaarsclub De Demense Zolder bestaat uit 8 leden. Zij hebben allen hun eigen stijl en materiaalkeuze. Zij komen iedere twee weken bij elkaar op een zolder in Demen om te schilderen, te discussiëren en soms ook om het laatste nieuws uit te wisselen. Koffie en koekjes helpen geweldig voor de inspiratie!

De “Zolderlingen”, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn bezig met het maken van schilderijen op doek, op papier of paneel in acrylverf, olieverf, houtskool, krijt en pastel, of andere materialen.
De onderwerpen komen uit de natuur, van een foto die ergens is gemaakt, of zomaar uit een boek of tijdschrift. Soms komt er een (zelf)portret tot stand.
De schilders geven commentaar op elkaars werk, goedbedoelde adviezen die (soms) worden overgenomen en soms volkomen worden genegeerd omdat de kunstenaar een eigen idee vast in zijn/haar hoofd heeft. De commentaren van de vertrouwde collega-schilders houden je hoofd fris, ze stimuleren en leiden veelal tot verandering van accenten.

Het werkt heel inspirerend zo met een clubje met elkaar te werken, het stimuleert om aan de gang te gaan en dat is nou juist de bedoeling van de Demense Zolder; schilderen blijft een plezierige hobby. Op de expositie is werk te zien van :
Margriet Bolsius, Ellie Bevort, Fransje Gall, Peter Frickel, Christa Walk, Aubin Wilkens, Marloes Wiertz, Peter Wirtz.

In de vitrines ziet u werk van Margriet van Susante ‘mens- en dierfiguren’.
Margriet van Susante is autodidact en heeft na jaren het boetseren herontdekt.
Margriet werkt geheel vanuit haar fantasie. Vaak ontwikkelt het idee voor de nieuwe creatie zich tijdens de opbouw van de kleilagen.

Openingstijden in het Raadhuis: zaterdag/zondag van 12.00 – 16.00 uur.

Info: www.cultuurravenstein.nl