Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding van Noord-Brabant. In het bijzonder doen we dit middels een speciaal voor KBO-Brabant geschreven toneelspel, genaamd “De weg naar vrijheid”. Het is een realistisch toneelspel over de tweede wereldoorlog en daarop volgende bevrijding. Het op Brabant gerichte stuk is aangevuld met gebeurtenissen uit onze regio.

Velen van u heeft de oorlog meegemaakt en is deze tijd nooit vergeten. Anderen zijn kort na de oorlog grootgebracht en hebben de waarde van vrijheid van kinds af aan meegekregen. “De weg naar vrijheid” heeft vele slachtoffers gekend en mag alleen daarom al nooit vergeten worden. Door nu opnieuw jongeren en jongvolwassenen er bij te betrekken blijven de herinneringen levend. Zij leren zo over de waarde van vrijheid en tevens over de Brabantse en lokale geschiedenis.

Het toneelstuk wordt opgevoerd door een samenwerking van KBO-Ravenstein, KBO-Herpen en KBO-Overlangel. Als kleine maar gedreven verenigingen brengen we het toneelstuk met spelers uit de hele voormalig gemeente Ravenstein. Het totale toneelgezelschap van ouderen en jongeren met figuranten bestaat uit circa 60 personen van alle leeftijdsgroepen. Wij waarderen uw komst en die van uw naasten en willen u graag een mooi en tevens educatief stuk tonen.

Wij bieden dit toneelstuk aan u en de andere leden van onze gemeenschap aan op 13-14 en 15 september in 3 middag- en 2 avondvoorstellingen.
De toegangsprijs bedraagt € 5,00 per persoon inclusief consumptie.

Per voorstelling kunnen we 150 personen plaatsen en VOL=VOL.

Op 15 augustus start de voorverkoop door middel van reserveren via de e-mail.; rini.arts@ziggo.nl (Indien u niet in het bezit van een computer bent dan kunt u bellen; Rini Arts, 06-57324484).
De verkoop van kaarten start op 31 augustus in VIDI-REO en bij AD VAN DEN OEVER.

In VIDI-REO op 31 augustus en 1 september van 14.00 tot 18.00 uur en op 2 september van 19.00 tot 21.00 uur,
U kunt dan kaarten kopen voor de voorstellingen op:
Vrijdag          13 september om 14.30 of 20.00 uur
Zaterdag      14 september om 14.30 of 20.00 uur
Zondag         15 september om 14.30 uur

Vanaf 31 augustus bij WARENHUIS AD VAN DEN OEVER, Rogstraat 29 te Herpen tijdens de openstellingsuren.