Stel uw eigen DAGJE RAVENSTEIN samen en bezoek de vestingstad Ravenstein

 

Wat kunnen wij u bieden:
Vestingstad Ravenstein en omgeving biedt u een groot aantal mogelijkheden voor een groepsuitstapje. U start met een ontvangst in het Raadhuis. De overige onderdelen kunt u zelf bepalen ( zie onderstaande mogelijkheden) Geen gehele dag beschikbaar: ook dan zijn wij u graag behulpzaam bij het regelen van uw arrangement.
Voor de kosten verwijzen wij u naar de bijgevoegde prijslijst. De prijs per arrangement is gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 10 personen.
Nadat u de samenstelling van uw arrangement aan ons hebt kenbaar gemaakt, regelen wij uw Dagje Ravenstein.Een aanvraagformulier voor onderstaande arrangementen kunt u hier downloaden

Raadhuis (duur ± 1 uur)
Aan het begin van uw ‘dagje’ wordt u door medewerkers van het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) in het Raadhuis ontvangen met koffie/thee en appelgebak. Onze medewerkers vertellen u iets over Ravenstein en omgeving en laten u een filmpje met sfeervolle beelden zien..

Stadswandeling (duur ± 1 ¾ uur)
Onder leiding van een deskundige gids van de Heemkundekring Land van Ravenstein maakt u een stadswandeling door de vestingstad Ravenstein. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de voormalige Garnizoenskerk en het leerlooierijhuisje met stadstuin, de vestingwerken met het Philips van Kleef Bolwerck en de stadspoorten.
Website: www.heemkunderavenstein.nl

Rondleiding Leerlooierijmuseum en stadstuin (duur ± 1 ¾ uur)
In het Leerlooierijmuseum krijgt u een indruk op welke wijze van een koeienhuid leer werd gemaakt en van leer schoenen werden vervaardigd. Er zijn herinneringen aanwezig aan het handmatige en machinale proces en aan de geschiedenis van de leerindustrie in Ravenstein. Het geheel wordt geïllustreerd door beeldmateriaal in de vorm van foto’s en film. Een workshop ‘werken met leer’ in combinatie met een rondleiding, behoort tot de mogelijkheden.
Website: www.leerlooierijravenstein.nl

Molen ‘De Nijverheid’ en het ‘Bastion’
Stellingmolen ‘De Nijverheid’ (1857) die op de plaats van een vroegere houten standaardmolen staat, bepaalt sinds eeuwen voor een belangrijk deel het silhouet van het historische vestingstadje. De molen staat op de voormalige vestingwerken en is met zijn hoogte van 30 meter de hoogste molen van Noord-Brabant. In de oude korenmolen wordt op ambachtelijke wijze het in de streek milieuvriendelijk geteelde graan – spelt – gemalen. Brood wordt gebakken in een houtgestookte bakoven. Openingstijden; zaterdag van 14 tot 16:30 uur. Info: www.molenravenstein.nl
In de aanbouw, het “Bastion” van de molen is een brouwerij gevestigd. “Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein” wil vooral lekkere speciaalbieren brouwen, bieren die gemaakt zijn om te genieten. De brouwerij is geopend voor bezoekers op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en, op aanvraag, voor bierproeverijen en rondleidingen. Info via 06-55708153 of http://www.stadsbrouwerijravenstein.nl

Bezoek aan de tuinen in Demen (duur ± 1½ uur)
De Tuinen in Demen bieden de tuinliefhebber in de maanden juni t/m augustus iets bijzonders. Zestien verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen.
Bovendien is een bijzondere groententuin te bezichtigen.
Website:  www.detuinenindemen.nl.

Solexen (duur ± 3 uur)
Wilt u ook weer even terug in de tijd en het gevoel van toen ervaren? Dat kan nu! Op de authentieke Solex kunt u ouderwets toeren door de omgeving van Ravenstein. U rijdt over dijken, smalle weggetjes en door rustieke dorpjes. Het TIR biedt u deze mogelijkheid in samenwerking met Solexverhuur Ravenstein.
Website: www.solexverhuurravenstein.nl

Actieve tochten (duur ± 3 uur)
Bike Adventure verzorgt voor u avontuurlijke actieve recreatie in de omgeving van Herpen (Herperduin). U kunt een keuze maken uit een groot aantal tochten, waarbij het spelelement voorop staat. Met een versnapering voor onderweg en een gezellige afsluiting.
Website: www.bikeadventure.nl

.De Slag van Ravenstein (duur ± 2¾ uur)Een avontuurlijke wandeltocht door het historische stadje Ravenstein. Uitgerust met een middeleeuwse kar met hierop de materialen voor de verschillende ‘veldslagen’. U speelt op vijf locaties  verschillende spelen met een middeleeuws karakter, in minimaal twee groepen. U krijgt een toog om de sfeer van de middeleeuwen zoveel mogelijk te benaderen. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Bike Adventure.
Website: www.bikeadventure.nl

.Creapoelka (duur ± 1 of ± 3 uur)
In een inspirerende, ontspannen en open sfeer, is er ruimte voor ontmoetingen tussen mens en materiaal, tussen mensen onderling en tussen mens en onderneming. Dat verstaan wij onder ‘stimulans door creativiteit’.
Een ontvangst en rondleiding (± 1 uur) of een workshop beeldhouwen (± 3 uur) behoort tot de mogelijkheden. Het atelier is gevestigd aan de Kleine Poelstraat 7 in Demen.
Website: www.creapoelka.nl

Atelier Alexio (workshop ± 2 à 3 uur)
In Oss en omgeving heeft kunstenaar Alex van der Heijden naamsbekendheid opgebouwd. Zijn werk bestaat vooral uit surrealistische schilderijen en sculpturen. Zijn grootste passie is echter het werken met mensen. Samen met wijkbewoners heeft hij tientallen kunstwerken gemaakt in openbare ruimten. Vooral met teambuilding en familie- en bedrijfsuitstapjes heeft hij een ruime ervaring opgebouwd. Bij hem kunt u aan de slag met verf, glas, mozaïek, de marmertechniek of een combinatie daarvan.
Website: www.alexvanderheijden.exto.nl

Glass & Art (duur ± 1± ½ uur)
Tijdens een boeiende rondleiding door de verschillende atelierruimtes bij Katinka Waelbers maakt U kennis met verschillende glastechnieken. Daarna wordt U getrakteerd op een interactieve demonstratie glasblazen. De mooiste bloemen en sculpturen worden voor uw ogen uit het glas getoverd, en U mag het zelf ook even proberen! We maken met Venetiaans glas de beroemde Italiaanse millifiori en U mag proberen een bal van glas te blazen.
Website: www.glass-and-art.nl

Donato’s
Donato’s is begonnen als traditionele groentewinkel en heeft in 2013 de 2de plaats “beste groenteman van NL” bereikt. Vanuit zijn italiaanse achtergrond biedt de winkel in de Nieuwstraat ook mogelijkheden voor een workshop; koken met ingrediënten uit de winkel. Dit avondprogramma is zeer geschikt voor feestjes en teamuitjes.
website: www.donatos.nl/

Kookstudio Jeanine Cuisine (1,5 à 2 uur)
In deze sfeervolle kookstudio ga je zelf aan de slag om de lunch te bereiden of een high tea. Samen lekkere gerechten bereiden en daarna gezellig aan tafel met een bijpassend drankje. Bij goed weer is er de mogelijkheid om buiten te tafelen.
Een uitgebreide kookworkshop behoort ook tot de mogelijkheden. De kookstudio is gelegen aan de Maasdijk 13a, in het dorpje Neerloon.
Uiteraard is het ook mogelijk om de lunch of de high tea te laten bereiden door Jeanine Cuisine. Website: www.jeanine-cuisine.nl

Lunch (duur vanaf ± 1 ¼ uur )
Lunchmogelijkheden zijn er bij Stadsherberg De Keurvorst, Restaurant Het Veerhuis en Donato’s. De Tuinen in Demen  biedt u bij een bezoek eveneens een lunchmogelijkheid. Uw eigen lunchpakket meenemen is natuurlijk ook mogelijk.

Voor aanmelden en informatie kunt u zich wenden tot:
Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein
Het Raadhuis
St. Luciastraat 2
5371 AS te Ravenstein
Telefoon: 06-20665740 E-mail: dagjeravenstein@toerismeravenstein.nl

Aanvraagformulier voor dagje Ravenstein downloaden
Prijslijst downloaden