Stel uw eigen DAGJE RAVENSTEIN samen en bezoek de vestingstad Ravenstein

Wat kunnen wij u bieden:
Vestingstad Ravenstein en omgeving biedt u een groot aantal mogelijkheden voor een groepsuitstapje. De overige onderdelen kunt u zelf bepalen ( zie onderstaande mogelijkheden) Geen gehele dag beschikbaar: ook dan zijn wij u graag behulpzaam bij het regelen van uw arrangement.
Voor de kosten verwijzen wij u naar de bijgevoegde prijslijst. De prijs per arrangement is gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 10 personen.
Nadat u de samenstelling van uw arrangement aan ons hebt kenbaar gemaakt, regelen wij uw Dagje Ravenstein.Een aanvraagformulier voor onderstaande arrangementen kunt u hier downloaden

Aan het begin van uw ‘dagje’ wordt u door medewerkers van het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR)

Stadswandeling (duur ± 1 ½ uur)
Onder leiding van een deskundige gids van de Heemkundekring Land van Ravenstein maakt u een stadswandeling door de vestingstad Ravenstein. U kunt o.a. een bezoek brengen aan de voormalige Garnizoenskerk en de stadstuin bij de gracht, de vestingwerken met het Philips van Kleef Bolwerck en de stadspoorten.
Website: www.heemkunderavenstein.nl

Rondleiding Leerlooierijmuseum en stadstuin (duur ± 1 ¾ uur)
In het Leerlooierijmuseum krijgt u een indruk op welke wijze van een koeienhuid leer werd gemaakt en van leer schoenen werden vervaardigd. Er zijn herinneringen aanwezig aan het handmatige en machinale proces en aan de geschiedenis van de leerindustrie in Ravenstein. Het geheel wordt geïllustreerd door beeldmateriaal in de vorm van foto’s en film. Een workshop ‘werken met leer’ in combinatie met een rondleiding, behoort tot de mogelijkheden.
Website: www.leerlooierijravenstein.nl

Molen ‘De Nijverheid’ en het ‘Bastion’
Stellingmolen ‘De Nijverheid’ (1857) die op de plaats van een vroegere houten standaardmolen staat, bepaalt sinds eeuwen voor een belangrijk deel het silhouet van het historische vestingstadje. De molen staat op de voormalige vestingwerken en is met zijn hoogte van 30 meter de hoogste molen van Noord-Brabant. In de oude korenmolen wordt op ambachtelijke wijze het in de streek milieuvriendelijk geteelde graan – spelt – gemalen. Brood wordt gebakken in een houtgestookte bakoven. Openingstijden; zaterdag van 14 tot 16:30 uur. Info: www.molenravenstein.nl
In de aanbouw, het “Bastion” van de molen is een brouwerij gevestigd. “Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein” wil vooral lekkere speciaalbieren brouwen, bieren die gemaakt zijn om te genieten. De brouwerij is geopend voor bezoekers op vrijdag en zaterdag van 10 tot 18 uur en, op aanvraag, voor bierproeverijen en rondleidingen. Info via 06-55708153 of http://www.stadsbrouwerijravenstein.nl

Bezoek aan de tuinen in Demen (duur ± 1½ uur)
De Tuinen in Demen bieden de tuinliefhebber in de maanden juni t/m augustus iets bijzonders. Zestien verschillende siertuinen hebben elk hun eigen kleur en sfeer. Steeds zijn er verrassende combinaties van vaste planten, éénjarigen, bollen en rozen, heel veel rozen.
Bovendien is een bijzondere groententuin te bezichtigen.
Website:  www.detuinenindemen.nl.

Actieve tochten (duur ± 3 uur)
Bike Adventure verzorgt voor u avontuurlijke actieve recreatie in de omgeving van Herpen (Herperduin). U kunt een keuze maken uit een groot aantal tochten, waarbij het spelelement voorop staat. Met een versnapering voor onderweg en een gezellige afsluiting.
Website: www.bikeadventure.nl

.De Slag van Ravenstein (duur ± 2¾ uur)Een avontuurlijke wandeltocht door het historische stadje Ravenstein. Uitgerust met een middeleeuwse kar met hierop de materialen voor de verschillende ‘veldslagen’. U speelt op vijf locaties  verschillende spelen met een middeleeuws karakter, in minimaal twee groepen. U krijgt een toog om de sfeer van de middeleeuwen zoveel mogelijk te benaderen. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Bike Adventure.
Website: www.bikeadventure.nl

.Creapoelka (duur ± 1 of ± 3 uur)
In een inspirerende, ontspannen en open sfeer, is er ruimte voor ontmoetingen tussen mens en materiaal, tussen mensen onderling en tussen mens en onderneming. Dat verstaan wij onder ‘stimulans door creativiteit’.
Een ontvangst en rondleiding (± 1 uur) of een workshop beeldhouwen (± 3 uur) behoort tot de mogelijkheden. Het atelier is gevestigd aan de Kleine Poelstraat 7 in Demen.
Website: www.creapoelka.nl

Kookstudio Jeanine Cuisine (1,5 à 2 uur)
In deze sfeervolle kookstudio ga je zelf aan de slag om de lunch te bereiden of een high tea. Samen lekkere gerechten bereiden en daarna gezellig aan tafel met een bijpassend drankje. Bij goed weer is er de mogelijkheid om buiten te tafelen.
Een uitgebreide kookworkshop behoort ook tot de mogelijkheden. De kookstudio is gelegen aan de Maasdijk 13a, in het dorpje Neerloon.
Uiteraard is het ook mogelijk om de lunch of de high tea te laten bereiden door Jeanine Cuisine. Website: www.jeanine-cuisine.nl

Lunch (duur vanaf ± 1 ¼ uur )
Lunchmogelijkheden zijn er bij Stadsherberg De Keurvorst, Restaurant Het Veerhuis en Donato’s. De Tuinen in Demen  biedt u bij een bezoek eveneens een lunchmogelijkheid. Uw eigen lunchpakket meenemen is natuurlijk ook mogelijk.

Voor aanmelden en informatie kunt u zich wenden tot:
Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein
Luciastraat 2 5371AS Ravenstein
Telefoon: 06-20665740 E-mail: dagjeravenstein@toerismeravenstein.nl

Aanvraagformulier voor dagje Ravenstein downloaden