Expositie Wim Lemmens en Noortje Meijerink in de Garnizoenskerk van Ravenstein

Vrijdag 26 t/m zondag 28 april en vrijdag 3 en zaterdag 4 mei exposeren de beeldend kunstenaars Noortje Meijerink en Wim Lemmens in de Garnizoenskerk van Ravenstein.
De opening vindt plaats op zondag 28 april om 15.00 uur.

Wim Lemmens: beweging in hardsteen
Wim Lemmens studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunstopleiding Sint Joost in Breda. Hij heeft een duidelijk herkenbare stijl en laat zich inspireren door zijn omgeving of
grote gebeurtenissen en probeert het aspect van de beweging hierbij tot uitdrukking te brengen. Marmer en kalksteen soorten zijn de stenen waar hij mee werkt.

Noortje Meijerink:  “Hoe zou het voelen een vogel te zijn, licht en toch sterk…”
Het ambachtelijke draaien en de precisie van de sgraffito techniek kenmerken haar werk; zwart / witte potten waar sierlijke vogels in gekrast zijn. Sommige vogels op de potten zijn van zilver of hebben een zilveren vleugel. Het samenvoegen van de ‘klei ’soorten (porselein en metaalklei) is een technische uitdaging die voor haar meer dan de moeite waard is. Het resultaat is een sierlijke combinatie van mat zwart en helder wit porselein met het rijke glanzende zilver.
“Vogels in alle vrijheid, sierlijk wervelend door de lucht of trots stappend op de grond. Die bewegingen proberen te vangen is mijn uitdaging.”

info  www.cultuurravenstein.nl