Coppes en Coppus, geometrisch abstract werk

Herman Coppus (Horst 1955) genoot een degelijke opleiding tot docent beeldende vakken aan de Stadsacademie van Maastricht, tegenwoordig de Academie Beeldende Kunsten Maastricht.
Docent is hij gebleven, maar daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij woont in Ravenstein, waar hij ook zijn atelier heeft. Verder geeft hij les in beeldende vakken en kunstgeschiedenis aan het Kandinskycollege in Nijmegen.

Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw, het Constructivisme en de Geometrische Abstractie. Dat zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman Coppus heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uitlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Daarnaast beperkt hij zich niet alleen tot objecten voor binnen, maar schrikt hij er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren.

Dit alles met een uitgesproken, bijna perfectionistische aandacht voor het uitvoeringsaspect in de zorg voor het ambachtelijke.

Henriëtte Coppes is opgeleid als textielkunstenaar aan de AKI te Enschede en werkt en denkt vanuit textiel. Daarbij gaat ze  grensverleggend te werk. Ze  combineert textielmaterialen (stoffen, garens, touw)  en textieltechnieken (weven, naaien en borduren) met hout, papier, karton, metaal en verf.

Ze wordt geïnspireerd door het werk van de Zero kunstenaars vanwege de minimalistische, krachtige en heldere beelden die ontstonden door het experimenteren met materialen en technieken.
Daar zoekt Henriëtte ook naar.

In de Garnizoenskerk, Servetstraat 1, Ravenstein.
Vrijdag/zaterdag/zondag 22/23/24 en 29/30/31 maart, openingstijden van 11.00-17.00 uur

Info:  www.cultuurravenstein.nl