Toon van Hoeij en Wil van Rijn exposeren in de maand maart in de Heemkamer te Herpen.

Wil van Rijn, woonachtig in Heesch

Toen Wil op 58-jarige leeftijd met de VUT ging heeft hij zijn passie voor tekenen en schilderen opgepakt. Vanaf 2001 volgde hij ongeveer 5 jaar schildercursus bij de bekende beeldend kunstenaar Han Klinkhamer. Vanaf 2006 tot en met 2010 heeft Wil, bij de kunstacademie in Arendonk, een vijfjarige opleiding ”hoge graad schilderen” gevolgd en de opleiding met succes afgerond.

In het begin schilderde Wil voornamelijk landschappen. De laatste jaren is daar het schilderen van stillevens en abstract werk bijgekomen. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek. De toepassing van kleuren spelen bij zijn werk een grote rol. Het schilderen blijft voor hem nog steeds een uitdaging om te ontdekken wat wel of niet mogelijk is.

Na afronding van de opleiding heeft hij in Ravenstein het Kunstenaars Collectief Ravenstein (KuCoRa) opgericht. Het collectief telt op dit moment 30 leden. Enkele jaren achtereen heeft hij in Ravenstein een kunstmarkt georganiseerd.

Toon van Hoeij, woonachtig in Oss

Toon is als graficus 40 jaar werkzaam geweest bij een grafisch bedrijf en na zijn pensionering is hij, als hobby, gaan schilderen bij het Kunstenaars Collectief Ravenstein.

Zijn passie is het schilderen van bloemen en vooral klaprozen die hij met acryl of olieverf op doek vastlegt.

Hij is geïnspireerd door John Mc Crae, een Canadese militaire arts, die op 46- jarige leeftijd in de 1e wereldoorlog, in Yperen in België, is gesneuveld. De dagboeken, brieven, gedichten en documentatie van John Mc Crae beschrijven de gruwelijkheden van deze oorlog, maar ook de betekenis en symboliek van de klaprozen tijdens de 1e en 2e wereldoorlog.

Bij interesse geeft hij tijdens de expositie een nadere toelichting.

 

De expositie vindt plaats in de Heemkamer in Herpen,  Rogstraat 12,  Herpen

De expositie is te bezoeken tijdens de weekenden in maart. Vanaf zondag 01 maart t/m zondag 29 maart. Openingstijden van 11:00 uur tot 17:00 uur. Eén of beide exposanten is dan aanwezig. Gratis entree. Evenals de koffie en thee.