Art Quiltgroep Colorminds – Art quilts waarin kleur een belangrijke rol speelt

COLORMINDS is een Nederlandse groep van 7 artquilters (sinds oktober 2013). Elk individu heeft een succesvolle carrière als artquilter. Ze hebben exposities in Nederland en de rest van de wereld of hun werk maakt deel uit van reizende tentoonstellingen.

Het doel van de groep is om elkaar te inspireren en uit te dagen en om expositiewaardig werk te maken. Uitgangspunt is altijd de keuze uit twee of meer kleuren van de kleurencirkel. De keuze kan gebaseerd zijn op complementaire of aangrenzende kleuren en wordt soms willekeurig gekozen. De grootte van de quilts is vooraf gedefinieerd en het thema is meestal zelf in te vullen.

Het werken met een kleurpalet vormt telkens de uitdaging. In de art quilts zijn ontwerp en kleur nauw met elkaar verweven. De tint, intensiteit en toon van een kleur veranderen wanneer twee kleuren naast elkaar te zien zijn. Warme versus koele kleuren, actieve en passieve kleuren en de verhouding ertussen zijn een intrigerend gegeven bij het ontwerpen. Daarbij leidt kleur ook vaak het oog door een ontwerp heen.

De te tonen series zijn:
1.Blauw-Oranje (uit het project met tegenovergestelde kleuren)
2.Zwart-Wit (uit het project met tegenovergestelde kleuren)
3.Magenta-Groen
4.Blauw-Paars-Groen
5.Rood-Oranje-Geel
6.Oker-Turquoise
Er worden in totaal 45 quilts getoond en een aantal 3D kunstwerken

De expositie is te zien vanaf zaterdag 1 februari t/m zondag 22 maart in het Raadhuis te Ravenstein, St.Luciastraat 2.
Openingstijden: za, en zo. van 12.00 – 16.00 uur.

Info: www.cultuurravenstein.nl