Open Atelier Neerloon 15-16-17 september 2023

Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september stelt de Neerloonse beeldend kunstenaar Jos Verschaeren zijn atelier open voor publiek. Hij heeft daarbij 2 gastkunstenaars uitgenodigd, te weten Claudia van der Linde (Alphen aan de Maas) en Boudewijn Korsmit (Elten, Duitsland).

Op zaterdag en zondag is er live muziek te horen van 4 verschillende groepen.

Het adres is Loonsestraat 4, Neerloon en de toegang is gratis.

Openingstijden van 12.00 tot 18.00 uur.

In het verleden werden er in de Gemeente Oss, door het kunstenaarskollektief K26, om de 2 jaar atelierroutes georganiseerd waarin ook mijn atelier was opgenomen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 2017, daarna stierf het initiatief een stille dood.

Tijd dus om de draad weer op te pakken en de deuren weer eens open te zetten voor publiek. In het weekend van vrijdag 15 t/m zondag 17 september 2023 stel ik mijn atelier en de daarbij behorende beeldentuin open voor publiek. Daarbij heb ik 2 bevriende kunstenaars uitgenodigd, te weten Claudia van der Linde en Boudewijn Korsmit.

Claudia toont schilderijen, veelal olieverf op doek of paneel, soms realistisch, soms lyrisch expressief. En altijd met een achterliggende symboliek en een sensuele diepgang. Kunst die je in het hart raakt.

Werk Claudia

 

Boudewijn zal voor het eerst zijn “Studiolomobile” tentoonstellen; een verplaatsbare tentoonstellingsruimte en gesamtkunstwerk ineen. Het kenmerkt zich door veel kleur, en een uitermate verrassend gebruik van papier, karton en verf.

Studiolomobile

Op zaterdag 16 september zal er live muziek te horen zijn van het saxofoonkwartet “An, Dre, Rie en Jeu” en van de vrouwen wereldmuziekgroep “JAMMM!”. Aanvang muziek ca. 15.00 uur.

Op zondag 17 september zal er live muziek te horen zijn van een gelegenheidsensemble bestaande uit Boudewijn Korsmit, Chris Burki en ondergetekende. Daarna sluit het 13 koppige “Sprok” de middag af. Aanvang muziek ca. 15 uur.

Atelier, Beeldentuin, Studiolomobile en Gastkunstenaarsruimte zijn alle dagen open van 12 – 18 uur.

Kom allemaal!

Jos Verschaeren, Loonsestraat 4, 5356PB Neerloon. (0031)06-12665760

 

Voor meer informatie:

Claudiavanderlinde.nl

Boudewijnkorsmit.nl

Josverschaeren.nl